A tavasz hírnökei közé tartozik az eper, amiből az egyik legfinomabb lekvár készül. Az Ízes Manufaktúra terméke. Üvege visszaváltható. Ha az átvételre nem hozol csereüveget, akkor az üvegbetét 250 Ft. Ízes, zamatos hazai szabadföldi eperből készült lekvár. Saját termésből készítettük. Az epret sűrűre főztük, hogy könnyen lehessen kenyérre kenni. Palacsintákhoz, süteményekhez is kiváló, de önmagában is finom csemege. Termékadatok: Mennyiség: típusonként változó Tartalom: eper, cukor NEM tartalmaz tartósítószert és a felsoroltakon kívül más adalékanyagot.
Grill kolbász válogatás, sertés, marha és pulyka húsból juhbélbe töltve. Laktóz-, glutén- és szójamentesen valamint garantáltan adalékanyag mentesen! Kiszerelés: 450 g Ízesítés: csípős sertés, natúr sertés, csípős marha, natúr marha, sajtos pulyka ( ementáli sajt).
Szárított Házi tészta, GYUFA - 200 gr Az Ízes Manufaktúra terméke. Saját gazdaságban nevelt tyúkok tojásából, és saját ternelésű gabonából előállított lisztből készült termék. A tészta kizárólag ezt a két alapanyagot tartalmazza, sót, adalékot, színezőanyagot stb. nem. Egyszerre 10 tojást dolgozok fel, ehhez annyi lisztet adok, amennyit felvesz. A tésztát kézzel gyúrom, nyújtom és darabolom. Ebből a mennyiségből általában 1 kg kész száraztészta készül. Kizárólag kézi munkával készült termék. Főzéskor jó bő vízzel számolj. A tészta sokkal jobban duzzad, mint a bolti tészták. Aki fogyasztott már hagyományos módon készített házi tésztát, annak nem kell magyarázni a különbséget. Egy próbát bizonyosan megér- később már ragaszkodni fogsz hozzá!
Ezt a frissítő szörpöt a bodzabokor frissen nyílt, illatos virágaiból készítettük. Üvege visszaváltható. Ha az átadásra nem hozol csereüveget, akkor plusz 250 Ft az üveg. A termékből összesen négy üveg maradt - 2024.09.06 leltár szerint. Előfordulhat, hogy a megrendelt termék már nem lesz készleten. A szörp fél literes kiszerelésű, csavaros tetejű üvegben várja, hogy valakinek örömet okozhasson. A bodza virágát óvatosan gyűjtöttük, mert az értékes virágport nagyon könnyű elveszíteni, ha rázzuk, dobáljuk. Ha pedig a virágport kiráztuk belőle, már sem olyan finom, sem olyan tartalmas nem lesz, mint kellene. A bodzabokrokat saját földön neveljük, távol a közutaktól. Nem permetezzük, mint egyetlen másik növényünket sem. Minden bokor virágzatának a felét szedjük le, a másik fele megmarad a méheknek, akik szorgos munkával porozzák, hogy később a termést, az érett bogyókat más finomságokhoz is felhasználhassuk. A megtisztított virágok napokon keresztül áznak állandó forgatás mellett, tetemes mennyiségű bio citromkarika társaságában. A készítés utolsó stádiumában felforraljuk, épp csak egyet forr, és már megy is az üvegekbe, ahol tartósítószer és mindenféle adalék nélkül két évig biztosan eláll. Az Ízes Manufaktúra konyhájában nem használunk sem kivonatokat, sem sűrítményeket, sem adalék- vagy tartósító anyagokat. Így a bodzaszörp nem kivonatból készült, hanem elsődlegesen használjuk fel a bodzavirágot. Ez nagyon fontos szempont, mert ez a módszer garantálja, hogy a szörpjeink garantáltan egészséges, tartósítószermentes és nagyon finom élelmiszerek lesznek, ráadásul a hígítási arány is jelentősen megnő, így gazdaságos is. Hogy miért jó a bodzavirágból készített élelmiszereket fogyasztani? az érfalakra rakódott szennyeződéseket oldja, ezáltal méregtelenít, és segíti az érfalak rugalmasságát megtartani. Végső soron a vérnyomás karbantartásában is szerepet játszik. Vízhajtó hatású, segít a vesék átmosásában, vesekő megelőzésében. A szörp töménysége miatt 1:7 arányú hígítást ajánlunk, vagyis a fél liter szörpből 4 liternyi illatos, hűsítő ital készíthető. A szörp felhasználása azonban nem ér véget az üdítőnél! Télen főzz egy jó teát, bármilyen jó, amit szeretsz. Tegyél bele egy kanálnyi szörpöt. Csodálatos ízű, melengető finomság lesz belőle. A szörpöt keverd gyümölcsmártásba. Meglepő ízek keletkeznek, főként jól illik alma és meggymártáshoz. Nyári hőségben hígítsd szódavízzel, tegyél bele jégkockát, egy mentalevelet, kitűnő hűsítő italt kapsz. Még egy nyári ötlet: A szörpöt kisebb mennyiségű vízzel hígítsd, öntsd egy muffinformába, kosárka formába vagy jégkockatartóba. Állíts bele egy kiskanalat, falapocskát vagy hurkapálcát feldarabolva. Nem fog megállni benne egyenesen, de sebaj, jó lesz ferdén is. Fagyaszd le, és készen van az egészséges, finom fagyi. - grátisz tipp: próbáld ki almalével, vagy szőlőlével hígítva is. Termékadatok: Mennyiség: 0,5 liter Hígítási arány: 1:7 Tartalom: Bodzavirág, citrom, cukor NEM tartalmaz tartósítószert és a felsoroltakon kívül más adalékanyagot.
A kökénybokor csodálatos, sötétlila színű, egyedi ízű gyümölcse mára szinte feledésbe merült a konyhakultúra útvesztőjében. Méltatlanul mellőzött gyümölcs. Íze a szilváéra emlékeztet - nem véletlenül, hiszen a szilva távoli rokona. Íze-zamata különleges, éretten édes, enyhe fanyar beütéssel. Egy kicsit többet is érdemes tudni a kökényről, ami régen nem érdemtelenül volt a falusi konyha megbecsült alapanyaga. Olyan helyről kell szedni a bogyókat, ahol nincs nagyobb gépjárműforgalom. A földek mentén található, szabadon növő bokrokkal azért kell vigyázni, mert a szántóföldeket rendszeresen permetezik a gazdák. Mi ezért csakis a saját földjeinken szedett kökényt használjuk, mert ezzel biztosíthatjuk, hogy ne kerüljön vegyszer a gyümölcsbe. Ha kökényt vásárolsz, legyen elsődleges szempont a vegyszermentesség! Fontos az is, hogy tartósítószer vagy sűrítőanyag se kerülhessen az élelmiszerbe. Az Ízes Manufaktúra ezeket nem használja. Csak cukor, eritrit, méz, dió vagy egyéb gyümölcs kerülhet a lekvárba, szörpbe. És hogy miért jó a kökényt fogyasztani? - Rengeteg C-vitamin van benne - Egyik flavonoidja, az ellagsav sejtburjánzást gátló hatású, így a daganatos betegségek megelőzésében, kezelésében hatékony - Enyhe vízhajtó hatású - Kiváló méregtelenítő, mivel a vízhajtó hatásán túl zsírbontó is. -Nagyon sok antioxidánst és vitamint tartalmaz - Hajra, bőrre és körmökre gyakorolt jótékony hatása jól ismert volt még a múlt század elején is. A kökény egy igazi szuperélelmiszer, amit méltatlanul mellőz az élelmiszeripar, de nem véletlenül: A kökény szedése, tisztítása, válogatása, magozása nagyon hosszadalmas, főként kézi munkát igénylő művelet. Konyhai felhasználása változatossá teszi az asztalra kerülő menüt. - szárított bogyó: keverd natúr joghurtba, kiváló desszert. Ha reggelire zabkását készítesz, keverj bele egy kis maréknyit. Nagyon finom, egészséges reggelid lesz, ami kitart ebédig, kalória viszont alig van benne. - áztass egy evőkanálnyi bogyót fél liter langyos vízbe 15 percre, ízesítsd kevés mézzel. Tökéletes tea. - Készíts palacsintát, töltsd meg kökénylekvárral. Kombinálhatod hidegen készíthető vaníliás pudinggal. - Készíts egyszerű piskótát, kend meg vaníliapudinggal és kökénylekvárral, majd tekerd fel. Nincs egyszerűbb, finomabb, egészségesebb süti. - Készíts natúr sültet, csirke vagy pulyka a legjobb. A sütés végén kenegesd meg kökénylekvárral, a keletkező pecsenyelébe tegyél egy evőkanálnyi szárított bogyót, majd forrald össze, ezzel öntsd meg a sültet a tányéron. - Még egy csavar: ugyanez, de marha vagy vadhússal. - Konzervatívabb háziasszonyok próbálják meg a natúr sültet kevés kökénylekvárral tálalni. Aki kíváncsi, kipróbálja. Aki kipróbálja, legközelebb már kérni fogja. Személyes átvételre is van lehetőség, Budapesten és Heves megyében. A budapesti helyszínen nincs mindig készlet, ezért csak akkor rendeld személyes átvétellel, ha nem sürgős, mert lehet hogy két hét is eltelik, mire eljutunk oda a megrendelt termékkel.
A papírhéjas mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, majd pár percet forraljuk. Hideg vízzel átöblítjük, és kibújtatjuk a mandulákat a barna héjból, miközben a törött és sérült szemeket eltávolítjuk. A fehér natúr mandulát sütőbe tesszük és sokszor átforgatva, kb. 2 órát pirítjuk alacsony hőmérsékleten. Ha már roppanós aranyló barnás a színe kivesszük a sütőből, alaposan megsózzuk és csomagoljuk.
A csontjhéjat eltávolítjuk és a barna papírhéjas mandulát serpenyőbe tesszük, ahol némi olíva olajjal és sok sóval elkezdjük pirítani. Amikor a héja sötétbarna és finoman roppan, még egyszer megsózzuk és csomagoljuk.
Szárított Házi tészta, NAGYKOCKA - 500 gr Az Ízes Manufaktúra terméke. Saját gazdaságban nevelt tyúkok tojásából, és saját ternelésű gabonából előállított lisztből készült termék. A tészta kizárólag ezt a két alapanyagot tartalmazza, sót, adalékot, színezőanyagot stb. nem. Egyszerre 10 tojást dolgozok fel, ehhez annyi lisztet adok, amennyit felvesz. A tésztát kézzel gyúrom, nyújtom és darabolom. Ebből a mennyiségből általában 1 kg kész száraztészta készül. Kizárólag kézi munkával készült termék. Főzéskor jó bő vízzel számolj. A tészta sokkal jobban duzzad, mint a bolti tészták. Aki fogyasztott már hagyományos módon készített házi tésztát, annak nem kell magyarázni a különbséget. Egy próbát bizonyosan megér- később már ragaszkodni fogsz hozzá!
Sertés grill kolbász, 100 % sertéshúsból, csemegén, laktóz-, glutén- és szójamentesen valamint garantáltan adalékanyag mentesen! Kiszerelés: 450 g
Sertésből készült csökkentett zsír és sótartalommal, csemege ízvilágú normál kolbász termékünk hagyományosan, bükkfával füstölt, glutén, laktóz és szója mentes, valamint garantáltan adalékanyagmentes. Kiszerelés: 250 g