Összetevők: 100g-ban: Energia (kJ/kcal) 1323,00 kJ / 314,00 kcal Zsír - amelyből telített zsírsavak 7,00 g 3,14 g Szénhidrát - amelyből cukrok 52,69 g 12,43 g Rost 1,40 g Fehérje 8,76 g Só 0,35 g Allergének: Tojást, Tejet, Szójababot, Glutént tartalmaz
Összetevők: 100g-ban: Energia (kJ/kcal) 1235,00 kJ / 301,00 kcal Zsír - amelyből telített zsírsavak 7,27 g 3,09 g Szénhidrát - amelyből cukrok 48,95 g 8,63 g Rost 1,70 g Fehérje 8,56 g Só 0,34 g Allergének: Tojást, Tejet, Szójababot, Glutént tartalmaz
Összetevők: 100g-ban: Energia (kJ/kcal) 1360,00 kJ / 323,00 kcal Zsír - amelyből telített zsírsavak 7,81 g 3,21 g Szénhidrát - amelyből cukrok 52,74 g 12,48 g Rost 1,40 g Fehérje 9,08 g Só 0,37 g Allergének: Tojást, Tejet, Szójababot, Mandulát, Glutént tartalmaz
Szárított Házi tészta, CÉRNAMETÉLT - 200 gr Az Ízes Manufaktúra terméke. Saját gazdaságban nevelt tyúkok tojásából, és saját ternelésű gabonából előállított lisztből készült termék. A tészta kizárólag ezt a két alapanyagot tartalmazza, sót, adalékot, színezőanyagot stb. nem. Egy kilogramm tészta előállításához 10 db tojást használok fel. Kizárólag kézi munkával készült termék. Főzéskor jó bő vízzel számolj. A tészta sokkal jobban duzzad, mint a bolti tészták. Aki fogyasztott már hagyományos módon készített házi tésztát, annak nem kell magyarázni a különbséget. Egy próbát bizonyosan megér- később már ragaszkodni fogsz hozzá!
Összetevők: Sütőélesztő, Só, Fehér kenyérliszt, Kovász, Víz 100g-ban: Energia (kJ/kcal) 1102,00 kJ / 261,00 kcal Zsír - amelyből telített zsírsavak 2,29 g 0,38 g Szénhidrát - amelyből cukrok 49,96 g 1,55 g Rost 1,53 g Fehérje 9,19 g Só 0,69 g Allergének: Glutént tartalmaz
Kellemes, lágy ízű ital készíthető belőle, melyben finoman megbújik a nyugtató hatású citromfű selymessége. 500 ml
Saját nevelésű sertések kerülnek feldolgozásra, amiből a szalonna készül! A sertések kukoricán, szotyolán, takarmány borsón és árpán nevelkednek, húsuk ettől lesz tökéletes minőségű és ízű. Hagyományos füstölés útján készül, tartosítószert és ízfokozót nem tartalmaz. A termék pontos súlymérést követően fizetendő!
Saját nevelésű sertések kerülnek feldolgozásra, amiből a szalonna készül. A sertések kukoricán, szotyolán, takarmány borsón és árpán nevelkednek, húsuk ettől lesz tökéletes minőségű és ízű. Hagyományos füstölésű, tartósítószert és ízfokozót NEM tartalmaz. A terméket pontos súlymérés alapján kell fizetni!
Saját nevelésű sertések kerülnek feldolgozásra. A sertések kukoricán, szotyolán, takarmány borsón és árpán nevelkednek, húsuk ettől lesz tökéletes minőségű és ízű. Hagyományos füstölésű, ízfokozót és tartósítószert NEM tartalmaz. A terméket pontos súlymérést követően fizetendő!
Marha és sertés darálthús felhasználásával készül, hagyományosan ( sóval, borssal, fokhagymával) fűszerezett csevap, tartósítószer nélkül, olajban érlelve. Alkalmas grillezéshez, vagy serpenyőben való sütéshez. Grillezéshez ajvárral, friss salátákkal, zöldségekkel kínálhatjuk. Főételként rizzsel, burgonyával, savanyúsággal, mártásokkal, szószokkal fogyasztható, de főzelékekhez is tökéletes feltétként. 1 db kb. 4-6 dkg Hűtőben a jelzett ideig tárolható! A terméket pontos súlymérés alapján kell fizetni!
A csipkebogyó késő ősszel érik, akkor kell szedni, amikor az első dér már megcsípte. Bogyóiból a magvakat és szőröket eltávolítva fenséges csemege készíthető, melynek vitamintartalma és élettani hatásai kivételesek. Az Ízes Manufaktúra konyhájában készített csipke (vagy hecsedli) lekvár nagy előnye, hogy mi direkt a gyümölcsöt használjuk fel, és nem sűrítményekből dolgozunk. A gyümölcsöt frissen kezdjük feldolgozni. Tisztítjuk, alaposan mossuk és válogatjuk, ezt követően kerül sor a főzésre, majd a dupla passzírozásra. Az első passzírozás célja a magok eltávolítása, másodszorra pedig szőrszitán törjük át a pürét, melynek célja a csipkebogyó belsejében található kis szőrök eltávolítása. Ha elkészült a püré, mérjük, forraljuk, hozzáadjuk a cukrot vagy mézet, és amint újra forr, máris megy az üvegekbe. Még egy fontos érv a lekvárunk mellett: nem adunk hozzá vizet, tehát az üvegekbe került lekvár színtiszta gyümölcs valamint az ízesítésre használt cukor. Szóval, bátran kóstoljátok meg, mert azon túl, hogy nem teszünk bele semmilyen adalékot vagy tartósítószert, a termesztés is vegyszermentesen zajlik. A lekvár igazán selymes állagú, nagyon finom csemege! Konyhai felhasználása jóval túlnyúlik a klasszikus lekváros kenyéren, palacsintán: A vasárnapi ebédre készített sültet a sütés utolsó perceiben kenegesd meg a csipkelekvárral. A natúr csirke vagy pulykasültet kínáld csipkelekvárral. Nagyon finom, és főleg egészséges pecsenyét fogtok ebédelni. Ha gyors finomságot szeretnél készíteni, dobj össze egy 2-3 tojásos piskótát. Amíg sül, készíts el egy vaníliapudingot. A kész piskótát kend meg a pudinggal, majd kenj rá csipkelekvárt. Megszórhatod még darált dióval is. Tekerd fel és szeleteld. A kisült palacsintát is készítheted a fenti töltelékkel. Fontos számunkra az újrahasznosítás. Az üvegeket igyekszünk többször újra felhasználni. Ezért vásárláskor hozd vissza a korábban vásárolt termék üvegét, és visszaadjuk az árát: Sima üveg esetén 100 Ft-ot, csatos üveg esetén pedig 200 Ft-ot. Tartalma: csipkebogyó, cukor vagy méz A lekvár tartósítószert vagy más adalékanyagot nem tartalmaz. A termesztéshez semmilyen vegyszert nem használunk. A feldolgozás során nem használunk állati eredetű hozzávalót, tartósítószert vagy más adalékot. A lekvárok bio és vegán élelmiszerek, valamint glutén- és laktózmentes termékek.