Mások ezeket rendelték
Bio alakorbúza félbarna kenyérliszt, 1kg
Az alakorbúza az egyik legrégebb óta termesztett növény, dél-törökországi leletek szerint feltehetőleg több, mint 10 000 éve háziasították. Ötzi, a jégember is fogyasztotta. Ez az ősi gabonaféle képezte az emberiség élelmiszerellátásának alapját. Itthon a 19. századig termesztették, véglegesen csak a nagyüzemi birtokok kialakulásával szorult ki a termesztésből. Az alakorból készült liszt jellegzetes, halványsárgás színezetű, amelyet a magas karotinoid (lutein) tartalmának köszönhet. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Több növényi zsírt, foszfort, nátriumot, béta-karotint és piridoxint tartalmaz, mint a modern búzák. A félbarna lisztjeink kevesebb korpát tartalmaznak, ettől megjelenésre világosabbak és finomabb tapintásúak. Átmenetet képez a fehérliszt és a teljes kiőrlésű lisztek között, ezért széles körben használhatóak bárki számára. Ajánljuk kenyér és pékáru sütéséhez, sütemények vagy száraztészta készítéséhez (akár tojás hozzáadása nélkül) is.
Nagykocka, házi kézműves tészta 250 gr
Szárított Házi tészta, NAGYKOCKA - 250 gr Az Ízes Manufaktúra terméke. Saját gazdaságban nevelt tyúkok tojásából, és saját ternelésű gabonából előállított lisztből készült termék. A tészta kizárólag ezt a két alapanyagot tartalmazza, sót, adalékot, színezőanyagot stb. nem. Egy kilogramm tészta előállításához 10 db tojást használok fel. Kizárólag kézi munkával készült termék. Főzéskor jó bő vízzel számolj. A tészta sokkal jobban duzzad, mint a bolti tészták. Aki fogyasztott már hagyományos módon készített házi tésztát, annak nem kell magyarázni a különbséget. Egy próbát bizonyosan megér- később már ragaszkodni fogsz hozzá!
Szélesmetélt házi kézműves tészta 250 gr
Szárított Házi tészta, SZÉLESMETÉLT - 250 gr Az Ízes Manufaktúra terméke. Saját gazdaságban nevelt tyúkok tojásából, és saját ternelésű gabonából előállított lisztből készült termék. A tészta kizárólag ezt a két alapanyagot tartalmazza, sót, adalékot, színezőanyagot stb. nem. Egy kilogramm tészta előállításához 10 db tojást használok fel. Kizárólag kézi munkával készült termék. Főzéskor jó bő vízzel számolj. A tészta sokkal jobban duzzad, mint a bolti tészták. Aki fogyasztott már hagyományos módon készített házi tésztát, annak nem kell magyarázni a különbséget. Egy próbát bizonyosan megér- később már ragaszkodni fogsz hozzá!

