Kertvárosi Kosárközösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Csipkebogyó lekvár

A csipkebogyó késő ősszel érik, akkor kell szedni, amikor az első dér már megcsípte. Bogyóiból a magvakat és szőröket eltávolítva fenséges csemege készíthető, melynek vitamintartalma és élettani hatásai kivételesek.

Az Ízes Manufaktúra konyhájában készített csipke (vagy hecsedli) lekvár nagy előnye, hogy mi direkt a gyümölcsöt használjuk fel, és nem sűrítményekből dolgozunk. A gyümölcsöt frissen kezdjük feldolgozni. Tisztítjuk, alaposan mossuk és válogatjuk, ezt követően kerül sor a főzésre, majd a dupla passzírozásra. Az első passzírozás célja a magok eltávolítása, másodszorra pedig szőrszitán törjük át a pürét, melynek célja a csipkebogyó belsejében található kis szőrök eltávolítása. Ha elkészült a püré, mérjük, forraljuk, hozzáadjuk a cukrot vagy mézet, és amint újra forr, máris megy az üvegekbe.

Még egy fontos érv a lekvárunk mellett: nem adunk hozzá vizet, tehát az üvegekbe került lekvár színtiszta gyümölcs valamint az ízesítésre használt cukor. Szóval, bátran kóstoljátok meg, mert azon túl, hogy nem teszünk bele semmilyen adalékot vagy tartósítószert, a termesztés is vegyszermentesen zajlik. A lekvár igazán selymes állagú, nagyon finom csemege!

2050 Ft / üveg
2050 Ft/üveg


Termék minősítő rendszer




Nincs még hozzászólás a termékhez!

Nincs még értékelés a termékhez!