Kertvárosi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Csipkebogyó lekvár

A csipkebogyó késő ősszel érik, akkor kell szedni, amikor az első dér már megcsípte. Bogyóiból a magvakat és szőröket eltávolítva fenséges csemege készíthető, melynek vitamintartalma és élettani hatásai kivételesek.

Az Ízes Manufaktúra konyhájában készített csipke (vagy hecsedli) lekvár nagy előnye, hogy mi direkt a gyümölcsöt használjuk fel, és nem sűrítményekből dolgozunk. A gyümölcsöt frissen kezdjük feldolgozni. Tisztítjuk, alaposan mossuk és válogatjuk, ezt követően kerül sor a főzésre, majd a dupla passzírozásra. Az első passzírozás célja a magok eltávolítása, másodszorra pedig szőrszitán törjük át a pürét, melynek célja a csipkebogyó belsejében található kis szőrök eltávolítása. Ha elkészült a püré, mérjük, forraljuk, hozzáadjuk a cukrot vagy mézet, és amint újra forr, máris megy az üvegekbe.

NATÚR VÁLTOZAT: ebben a lekvárban csak a gyümölcs található, nem tartalmaz cukrot, tartósítót, édesítőt - semmit, csak a bogyók püréjét. Érdemes megkóstolni, mert a gyümölcs eredeti íze önmagában is élmény. 

1500 Ft / üveg
1500 Ft/üveg


Termék minősítő rendszer




Nincs még hozzászólás a termékhez!

Nincs még értékelés a termékhez!