Bevallom, önmagában nem vagyok oda a friss fügéért, lekvárként viszont az egyik kedvenc desszertem. Ahogy szétfő, krémes lesz, miközben roppannak benne a magok, tökéletes a textúrák játéka. Sem sűrítőanyag, sem tartósítószer nem kerül ebbe a receptbe, a cukor és a méz tartósítja, a citrom pedig pekintartalmánál fogva sűríti. Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
A sütőtök már számtalanszor bizonyította sokoldalúságát, hiszen krémleves, sütőben készült főétel, de még desszert is lehet belőle. Előnye a többi zöldséggel szemben, hogy édeskés íze miatt sós és édes ételek alapanyaga is lehet. Miért lekvárt ne csinálhatnánk a szezon kedvenc alapanyagából, a sütőtökből? Az édes tök ezekkel az izgalmas fűszerekkel perfekt mixet alkotnak. Krémes, fűszeres sütőtöklekvár, ami kenyérre vagy kalácsra kenve is mennyei, de sütikbe is töltheted, vagy akár húsok mellé is kínálhatod. A lelke a fahéj és a narancs, ezektől lesz nagyon illatos, így rögtön ünnepi hangulatot varázsol a lakásba. Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
Bizonyára sokakat elfog egy jóleső érzés, mikor a kamra polcáról levesztek telente egy üveg lekvárt, szinte automatikusan elfog egy nosztalgikus hangulat tőle, beugrik egy gyerekkori emlék, vagy egy boldog pillanat a nagyszülőkkel. A meggylekvár már önmagában is kiváló, de hidd el, egy kis kakukkfű nem fogja elrontani. Ráadásul a kamra polcán hosszú ideig eláll. Már ha lesz rá lehetősége, és nem kened rá egyből a kalácsra. Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
Készülj fel egy lenyűgöző gasztronómiai élményre Karácsonykor a Kézműves Ajándékcsomagunkkal! Ez a pompás válogatás nem csupán az ízlelőbimbóidat fogja megörvendeztetni, hanem a szívedet is, hiszen minden összetevőt saját termesztésünkből, vegyszermentesen, szeretettel állítottunk elő. A csomag tartalma: Birsalma vagy Füge Szörp (1 db): Élvezd a kertünk legfinomabb gyümölcseinek eszenciáját üvegbe zárva, amely frissítő élményt nyújt bármely pillanatban. Szamóca Lekvár (1 db): Az édes szamócák napérlelte íze minden egyes falattal visszaidézi a nyári napsütést, örömmel tölti el a hideg időket. Rózsalekvár (1 db): Az illatos rózsaszirmok édes varázsa, ami különleges eleganciát és ínycsiklandó ízt kölcsönöz bármely étkezéshez. Turbolya Pesto (1 db): Fedezd fel a turbolya friss, zöld ízét, amely minden fogásod ízét feldobja, legyen az tészta, szendvics vagy saláta. Fűszeres Paradicsomlekvár (1 db): A paradicsom fűszeres, enyhén csípős oldala ad különleges pikantériát bármely étkezéshez. Ajándékozd meg szeretteidet az idei Karácsonykor ezzel a különleges csomaggal, és hozd el számukra az igazi, vegyszermentes, kézműves ízek varázsát!
Házi kökénylekvár Fontos számunkra az újrahasznosítás. Az üvegeket igyekszünk többször újra felhasználni. Ezért vásárláskor hozd vissza a korábban vásárolt termék üvegét, és visszaadjuk az árát: Sima üveg esetén 100 Ft-ot, csatos üveg esetén pedig 200 Ft-ot. A kökénybokor csodálatos, sötétlila színű, egyedi ízű gyümölcse mára szinte feledésbe merült a konyhakultúra útvesztőjében. Méltatlanul mellőzött gyümölcs. Íze a szilváéra emlékeztet - nem véletlenül, hiszen a szilva távoli rokona. Íze-zamata különleges, éretten édes, enyhe fanyar beütéssel. Egy kicsit többet is érdemes tudni a kökényről, ami régen nem érdemtelenül volt a falusi konyha megbecsült alapanyaga. Olyan helyről kell szedni a bogyókat, ahol nincs nagyobb gépjárműforgalom. A földek mentén található, szabadon növő bokrokkal azért kell vigyázni, mert a szántóföldeket rendszeresen permetezik a gazdák. Mi ezért csakis a saját földjeinken szedett kökényt használjuk, mert ezzel biztosíthatjuk, hogy ne kerüljön vegyszer a gyümölcsbe. Ha kökényt vásárolsz, legyen elsődleges szempont a vegyszermentesség! Fontos az is, hogy tartósítószer vagy sűrítőanyag se kerülhessen az élelmiszerbe. Az Ízes Manufaktúra ezeket nem használja. Csak cukor, eritrit, méz, dió vagy egyéb gyümölcs kerülhet a lekvárba, szörpbe. És hogy miért jó a kökényt fogyasztani? - Rengeteg C-vitamin van benne - Egyik flavonoidja, az ellagsav sejtburjánzást gátló hatású, így a daganatos betegségek megelőzésében, kezelésében hatékony - Enyhe vízhajtó hatású - Kiváló méregtelenítő, mivel a vízhajtó hatásán túl zsírbontó is. -Nagyon sok antioxidánst és vitamint tartalmaz - Hajra, bőrre és körmökre gyakorolt jótékony hatása jól ismert volt még a múlt század elején is. A kökény egy igazi szuperélelmiszer, amit méltatlanul mellőz az élelmiszeripar, de nem véletlenül: A kökény szedése, tisztítása, válogatása, magozása nagyon hosszadalmas, főként kézi munkát igénylő művelet. Konyhai felhasználása változatossá teszi az asztalra kerülő menüt. - szárított bogyó: keverd natúr joghurtba, kiváló desszert. Ha reggelire zabkását készítesz, keverj bele egy kis maréknyit. Nagyon finom, egészséges reggelid lesz, ami kitart ebédig, kalória viszont alig van benne. - áztass egy evőkanálnyi bogyót fél liter langyos vízbe 15 percre, ízesítsd kevés mézzel. Tökéletes tea. - Készíts palacsintát, töltsd meg kökénylekvárral. Kombinálhatod hidegen készíthető vaníliás pudinggal. - Készíts egyszerű piskótát, kend meg vaníliapudinggal és kökénylekvárral, majd tekerd fel. Nincs egyszerűbb, finomabb, egészségesebb süti. - Készíts natúr sültet, csirke vagy pulyka a legjobb. A sütés végén kenegesd meg kökénylekvárral, a keletkező pecsenyelébe tegyél egy evőkanálnyi szárított bogyót, majd forrald össze, ezzel öntsd meg a sültet a tányéron. - Még egy csavar: ugyanez, de marha vagy vadhússal. - Konzervatívabb háziasszonyok próbálják meg a natúr sültet kevés kökénylekvárral tálalni. Aki kíváncsi, kipróbálja. Aki kipróbálja, legközelebb már kérni fogja. Tartalma: Kökénybogyó, cukor, egyes termékek esetében méz, dió
Ha unod már a klasszikus eper és szilva lekvár ízét, de télen se szeretnél finom lekvár nélkül maradni, csapj le a füszeres és mézédes ringlóra! Ebből a méltatlanul mellőzött gyümölcsből is isteni dzsem készíthető, mely piritósra kenve megédesíti majd téli reggeleinket. A ringlószilva tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal: található benne A-, C- és B2-vitamin, valamint vas, kalcium és kálium. Mindezeknek köszönhetően erősíti immunrendszerünket, segíti a vérképzést, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát, sőt a szemeink egészségét is védi. Gazdag antioxidánsokban, rostokban, és lúgosítja a szervezetet, egyszóval igazi csodagyümölcs. Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
Ringlószilvából, egy kevés alma hozzáadásával készült, üdítően savanykás ízvilágú lekvár. 314 ml
Ez a fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel, római köménnyel és kevés chilivel fűszerezett különlegesség remekül illik kecskesajt mellé, sajttálakhoz, rántott vagy grillezett sajthoz és különböző sültekhez, vadhúsokhoz. 212 ml
Ez a lekvár gondosan válogatott, rózsaszirmokból készül, melyeket a tanyasi friss levegő és termékeny talaj tesz különlegessé megőrizve a rózsaszirmok természetes aromáját és esszenciáját. Nemcsak ízletes, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír. A rózsalekvár egy igazi gasztro-különlegesség, de a rózsa gyógyhatásairól sem szabad megfeledkezni. Többek között gyulladáscsökkentő, öregedésgátló, görcsoldó, sebgyógyító, antibakteriális hatása van, ráadásul fokozza a boldogsághormon termelődését, természetes afrodiziákum. Illetve rendkívül gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, amelyek támogatják az immunrendszert és hozzájárulnak az általános jó közérzethez. Ez a különleges lekvár tökéletes választás reggelikhez, desszertekhez, vagy akár egy finom délutáni teához. Kenjétek friss kenyérre, péksüteményekre, vagy használjátok sütemények töltelékeként és palacsintákhoz. Garantáltan nem bánjátok meg! Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
Házi klasszikus sárgabarack lekvár Kellemes állagú, selymes lekvár, saját termésből. A fákat egyáltalán nem permetezzük, a lekvárba semmi más nem kerül, mint a gyümölcs és a cukor. Fontos számunkra az újrahasznosítás. Az üvegeket igyekszünk többször újra felhasználni. Ha nem tudod az üveget hasznosítani, kérlek hozd vissza a következő vásárláskor.
Házi, üstben főzött vadszilvalekvár Az Ízes Manufaktúra terméke. Fontos számunkra az újrahasznosítás. Az üvegeket igyekszünk többször újra felhasználni. Ezért vásárláskor hozd vissza a korábban vásárolt termék üvegét, és visszaadjuk az árát, 250 Ft-ot. A vadszilva általában szabadon terem, és elhagyatott kertekben, vagy szántóföldek szélén fordul elő leggyakrabban. Mi felkaroltuk ezt a feledőbe menő gyümölcsöt, és egy ültetvényen neveljük a fákat. A termesztés során azonban megelégszünk a metszéssel és a kapálással, más módon nem avatkozunk a fa életébe. Nem használunk sem vegyszereket, sem műtrágyákat. Sokan már egyáltalán nem ismerik a gyümölcsét, mert nem kapható a piacokon, és az élelmiszeripar sem használja. Ezért felsorakozott az elfeledett gyümölcsök sorába. Ennek az a fő oka, hogy viszonylag kicsi a gyümölcs, de nagy a magja. Sokat kell vele dolgozni, és a súlyveszteség is nagy a magozás után. Van azonban egy másik oka is: nevezetesen az, hogy savanyú. Sokáig nagyon savanyú, az érésének utolsó napjaiig. Akkor azonban történik valami érdekes dolog. A teljes érés előtt pár nappal hirtelen megváltozik a gyümölcs íze, és szinte órák alatt eltűnik a gyümölcs húsából a savanyúság, és átveszi a helyét egy igazán finom, különleges íz, amely nagyon hasonlít a nemesített szilva ízéhez. Amiben mégis más, az a héjában maradó enyhe fanyar íz, a húsa pedig "fűszeresebb", mint a nemes szilváé. Azt a néhány napot eltalálni, amikor érdemes a szüretet elkezdeni, nem könnyű, minden nap figyelni kell, és ha megvan a várt állapot, azonnal el kell kezdeni szedni, mert néhány napon belül túlérik, és lehetetlen vele jól dolgozni. A szilvát üstben főzzük, azzal a hagyományos módszerrel, amivel nagyanyáink is dolgoztak, addig sűrítjük, amíg eléri a kellő állapotot. A kész lekvár sűrűn folyós, jól kenhető állagú, és minden szempontból megfelel a szilvalekvárral szemben támasztott követelményeknek. Tetszetős üvegekbe töltöttük, így akár ajándéknak is kiváló. Felhasználható minden módon, ami a szilvalekvár kapcsán eszedbe jut: Töltheted gombócba Kenheted kenyérre Tölthetsz vele palacsintát Adhatod húsokhoz Kanalazhatod csak úgy, magában Adatok: Tartalma: vadszilva, cukor 230 gr A lekvár tartósítószert vagy adalékanyagot nem tartalmaz A termesztés során vegyszereket nem használunk A lekvárok bio, vegán termékek, glutént és laktózt nem tartalmaznak