A nyár egyik legizgalmasabb savanyúsága! A roppanós görögdinnyehéj nem a kukában végzi, hanem új életet kap: enyhén savanykás, üdítően friss ízével igazi probiotikus fogás, ami támogatja az emésztést és feldobja a tányérunkat is. Saláták mellé, szendvicsbe, húsokhoz, savanyúságként. Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
Az ünnepi csomag tartalma: - 1 Habanero szósz 100 ml - 1 Harissza 165 ml - 1 Jalapeno 212 ml - 1 Ünnepi harisszakenegető kanálka véletlenszerű színben (arany/ezüst), mintában
Az ünnepi csomagtartalma: - 1 Zakuszka 120 ml - 1 Bazsalikom pesto 120 ml - 1 Harissza 120 ml - 1 Ünnepi kencekenegető kanálka véletlenszerű színben (arany/ezüst), mintában
Az ünnepi csomag tartalma: - 1 Zakuszka 120 ml - 1 Bazsalikom pesto 120 ml - 1 Harissza 120 ml - 1 Spenótos kence - 1 Ünnepi kencekenegető kanálka véletlenszerű színben (arany/ezüst), mintában
Az ünnepi dísztáska tartalma: - 1 Zakuszka 314 ml - 1 Ünnepi kencekenegető kanálka véletlenszerű színben (arany/ezüst), mintában
Friss, vegyszermentesen nevelt bazsalikomból, dióból, parmezán sajtból készült krémes pesto, sóval, citromlével ízesítve, olívaolaj és napraforgóolaj (3:1) keverékében. Kiváló reggeliző kence, illetve használható tésztákkal összeforgatva szószként, levesbe, mártásokba, ragukba, rizzsel, sült zöldségekkel, salátával összekeverve ízesítőként. 120 ml
Kiválóan illik halételekhez (különösen füstölt lazachoz), mediterrán pástétomokhoz, de felhasználható levesek savanyítására vagy krémleves készítésére is. A leve jól behűtve csodás frissítő, 1-1 evőkanállal nyugodtan használhatod gyümölcsös fermentált italok startereként is.
A vitaminokban bővelkedő cékla aranyat ér a konyhában, rengeteg finomság készülhet belőle. Ha szereted a házi kencéket és a céklát, akkor ezt a gyönyörű kenyérrevalót kötelező kipróbálnod.
A gazpacho a spanyolok hideg paradicsomlevese, ami isteni laktató, de villámgyors megúszós vacsora lehet egy - egy nehéz nap után. A "fermentált dinnyehéj gazpacho" egy nem hagyományos hideg leves koncepciója, melynek lényege a fermentált dinnyehéj ízvilágának és savasságának integrálása a gazpacho jellegzetes, friss alapanyagaiba. Ráadásul ezesetben gakorlatilag egy komplett kész étel, rendkívül egyszerű elkészíteni: csak egy turmixgépre lesz szükség hozzá. Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
A cukkini egy rendkívül sokoldalú zöldség, amit nyersen, grillezve, sütve, párolva is fogyasztunk, de kevesen gondolnak rá fermentált formában. Pedig a cukkini lédús, ropogós állaga tökéletesen alkalmassá teszi a fermentálásra, és sokkal izgalmasabbá teszi a megszokott saláták, szendvicsek vagy húsos ételek mellé.Tápérték szempontjából a cukkini alacsony kalóriatartalmú, ugyanakkor kiváló forrása a C-vitaminnak, a B6-vitaminnak, folsavnak, káliumnak és mangánnak. Fermentálás során ezek az értékes tápanyagok nemcsak megmaradnak, hanem a folyamat során keletkező hasznos baktériumok (például Lactobacillus törzsek) révén bővül az egészségügyi előnyök sora. Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
Képzeld el, hogy egy egyszerű zöldségből, a mángoldból, egy olyan ízletes és jótékony étel születik, amely tele van probiotikus élőflórával, támogatja az egészséges bélflórát, és még az ízlelőbimbóidat is kényezteti! Nos, ez nem álom, hanem a fermentált mángold valósága. A mángold, önmagában is rendkívül tápláló zöldség, tele vitaminokkal (K, A, C), ásványi anyagokkal (magnézium, kálium, vas) és antioxidánsokkal. Gazdagítja a bélflórát: A probiotikus baktériumok hozzájárulnak a kiegyensúlyozott és erős bélrendszerhez, ami az immunrendszerünk alapja. Fokozza a tápanyagok felszívódását: A fermentációs folyamat elősegíti a vitaminok és ásványi anyagok jobb hasznosulását a szervezetben.Javítja az emésztést: Segít lebontani az élelmiszereket, csökkentve a puffadást és az emésztési panaszokat. Különleges ízt ad: A mángold enyhén földes íze a fermentáció során kellemesen savanyú, umami-ban gazdag, frissítő aromává alakul. Természetes tartósítás: A tejsavas erjedés biztonságosan tartósítja a mángoldot hűtés nélkül is, bár a hűtőben tovább megőrzi minőségét. Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
Mustáros és kakukkfüves, komplex és karakteres ízű savanyúság, ami a hétköznapok étkezéseit különleges ízekkel és textúrákkal egészítheti ki. A hétköznapok rohanó pillanataiban fontos, hogy mindig találjunk valamit a hűtőben, amiből tápláló, színes és ízletes ételeket tudunk gyorsan varázsolni. Ez a savanyúság nem csak sültek mellé remek választás, de tökéletesen feldob egy szendvicset vagy egy omlettet is. Plusz pont a fermentált termékek mellett, hogy a tejsavas erjedési folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntenénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!