Kellemes, lágy ízű ital készíthető belőle, melyben finoman megbújik a nyugtató hatású citromfű selymessége. 500 ml
Kiválóan illik halételekhez (különösen füstölt lazachoz), mediterrán pástétomokhoz, de felhasználható levesek savanyítására vagy krémleves készítésére is. A leve jól behűtve csodás frissítő, 1-1 evőkanállal nyugodtan használhatod gyümölcsös fermentált italok startereként is.
Ne dörzsöld a szemed, helyesen látod: Cola szörp! És ez nem trükk. Nem műanyagból és mesterséges ízfokozókból készül, hanem egy télálló, évelő és örökzöld növény leveleiből. Elég csak megérinteni őket, hogy érezd az intenzív kólaillatot. A gyerekek egyszerűen rajonganak ezért a növényért! Illóolajai révén távol tartja a repülő rovarokat is. A középkorban szent növényként tisztelték és afrodiziákumként használták. Gyógynövényként is ismert, mivel támogatja az emésztést. Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
Saját nevelésű sertések kerülnek feldolgozásra, amiből a szalonna készül! A sertések kukoricán, szotyolán, takarmány borsón és árpán nevelkednek, húsuk ettől lesz tökéletes minőségű és ízű. Hagyományos füstölés útján készül, tartosítószert és ízfokozót nem tartalmaz. A termék pontos súlymérést követően fizetendő!
Saját nevelésű sertések kerülnek feldolgozásra, amiből a szalonna készül. A sertések kukoricán, szotyolán, takarmány borsón és árpán nevelkednek, húsuk ettől lesz tökéletes minőségű és ízű. Hagyományos füstölésű, tartósítószert és ízfokozót NEM tartalmaz. A terméket pontos súlymérés alapján kell fizetni!
Saját nevelésű sertések kerülnek feldolgozásra. A sertések kukoricán, szotyolán, takarmány borsón és árpán nevelkednek, húsuk ettől lesz tökéletes minőségű és ízű. Hagyományos füstölésű, ízfokozót és tartósítószert NEM tartalmaz. A terméket pontos súlymérést követően fizetendő!
Igazi gyümölcsélmény minden kanálban! A nyár legzamatosabb cseresznyéiből készül, hagyományos recept alapján, adalékok nélkül. Minden üvegben ott rejtőzik a friss, érett cseresznye természetes édessége és a gondos kézi munka szeretete. Tökéletes választás reggelihez, palacsintához, süteményekhez vagy akár önmagában is. Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk! Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni. Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát. Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
Marha és sertés darálthús felhasználásával készül, hagyományosan ( sóval, borssal, fokhagymával) fűszerezett csevap, tartósítószer nélkül, olajban érlelve. Alkalmas grillezéshez, vagy serpenyőben való sütéshez. Grillezéshez ajvárral, friss salátákkal, zöldségekkel kínálhatjuk. Főételként rizzsel, burgonyával, savanyúsággal, mártásokkal, szószokkal fogyasztható, de főzelékekhez is tökéletes feltétként. 1 db kb. 4-6 dkg Hűtőben a jelzett ideig tárolható! A terméket pontos súlymérés alapján kell fizetni!
A csipkebogyó késő ősszel érik, akkor kell szedni, amikor az első dér már megcsípte. Bogyóiból a magvakat és szőröket eltávolítva fenséges csemege készíthető, melynek vitamintartalma és élettani hatásai kivételesek. Az Ízes Manufaktúra konyhájában készített csipke (vagy hecsedli) lekvár nagy előnye, hogy mi direkt a gyümölcsöt használjuk fel, és nem sűrítményekből dolgozunk. A gyümölcsöt frissen kezdjük feldolgozni. Tisztítjuk, alaposan mossuk és válogatjuk, ezt követően kerül sor a főzésre, majd a dupla passzírozásra. Az első passzírozás célja a magok eltávolítása, másodszorra pedig szőrszitán törjük át a pürét, melynek célja a csipkebogyó belsejében található kis szőrök eltávolítása. Ha elkészült a püré, mérjük, forraljuk, hozzáadjuk a cukrot vagy mézet, és amint újra forr, máris megy az üvegekbe. NATÚR VÁLTOZAT: ebben a lekvárban csak a gyümölcs található, nem tartalmaz cukrot, tartósítót, édesítőt - semmit, csak a bogyók püréjét. Érdemes megkóstolni, mert a gyümölcs eredeti íze önmagában is élmény. Még egy fontos érv a lekvárunk mellett: nem adunk hozzá vizet, tehát az üvegekbe került lekvár színtiszta gyümölcs valamint az ízesítésre használt cukor. Szóval, bátran kóstoljátok meg, mert azon túl, hogy nem teszünk bele semmilyen adalékot vagy tartósítószert, a termesztés is vegyszermentesen zajlik. A lekvár igazán selymes állagú, nagyon finom csemege! Konyhai felhasználása jóval túlnyúlik a klasszikus lekváros kenyéren, palacsintán: A vasárnapi ebédre készített sültet a sütés utolsó perceiben kenegesd meg a csipkelekvárral. A natúr csirke vagy pulykasültet kínáld csipkelekvárral. Nagyon finom, és főleg egészséges pecsenyét fogtok ebédelni. Ha gyors finomságot szeretnél készíteni, dobj össze egy 2-3 tojásos piskótát. Amíg sül, készíts el egy vaníliapudingot. A kész piskótát kend meg a pudinggal, majd kenj rá csipkelekvárt. Megszórhatod még darált dióval is. Tekerd fel és szeleteld. A kisült palacsintát is készítheted a fenti töltelékkel. Fontos számunkra az újrahasznosítás. Az üvegeket igyekszünk többször újra felhasználni. Ezért vásárláskor hozd vissza a korábban vásárolt termék üvegét, és visszaadjuk az árát: Sima üveg esetén 100 Ft-ot, csatos üveg esetén pedig 200 Ft-ot. Tartalma: csipkebogyó, cukor vagy méz A lekvár tartósítószert vagy más adalékanyagot nem tartalmaz. A termesztéshez semmilyen vegyszert nem használunk. A feldolgozás során nem használunk állati eredetű hozzávalót, tartósítószert vagy más adalékot. A lekvárok bio és vegán élelmiszerek, valamint glutén- és laktózmentes termékek.
A csipkebogyó az egyik legerősebb immunerősítő gyógynövény, magas C-vitamin tartalmának köszönhetően. Jótékony hatásait hosszan sorolhatnánk: Csökkenti a gyulladásokat, javítja az emésztést, de vese- és hólyagbántalmak, valamint meghűléses panaszok esetében is jó szolgálatot tesz. Szabályozza a vércukorszintet, megedzi az érfalakat, és az ízületek egészségét is segít megóvni. A csipkebogyólekvár különleges csemege, a legegyszerűbb süteményeket is izgalmassá varázsolja utánozhatatlan zamatával, de önmagában is ínyenc finomság.
Házi csipkebogyó szörp A szörp kizárólag a gyümölcsöt és cukrot tartalmaz. Kiszerelése változó, a fél literes kiszerelés üvegbetét-díjas. Fontos számunkra az újrahasznosítás. Az üvegeket igyekszünk többször újra felhasználni. Ezért vásárláskor hozd vissza a korábban vásárolt termék üvegét, és visszaadjuk az árát, 100 Ft-ot
Kézzel kopasztott,, szabadtartású, gabonával (árpa, búza, tritikálé), kukoricával, szotyolával vannak táplálva, szójamentes. 1 db kb. 1,5 - 2 kg Belsőséget tartalmaz ( máj, szív, zúza). A terméket pontos súlymérés alapján kell fizetni!