Termelőink
Gazdaságunk a Jászság északkeleti szegletében, Heves vármegye határán, Jászszentandráson található.
2013 óta műveljük a környező szántókat, 2015-től pedig kizárólag az ökológiai gazdálkodás szabályai szerint termelünk. Hiszünk abban, hogy csak az egészséges, élő talaj képes valódi tápértékkel bír ... (tovább)
A méhek barátja
Blázsovics Alexandra méztermelő bemutatkozása:
2019 nyarán szereztük meg az első méhcsaládunkat.
A kezdeti lelkesedést tudatos építkezés követte. Tanulva a nehézségekből, a következő évben elvégeztem a Szent István Egyetem méhész képzését.
Ez megalapozta a tudásunkat, így eredmény ... (tovább)
Brigi tanya
Kovácsné Brigitta vagyok.
Sárbogárdon élek, itt nevelem az állataimat, amelyekből a termékeim készülnek. Szabadtartású csirkéimet, a tyúkokat és kacsákat főként gabonafélékkel etetem, és kedvükre kapirgálhatnak is. A sertéseket magam szaporítom, az így született malacokat hízlalom. Tav ... (tovább)
Biodinamikus mikro borászat és szőlőskert Szekszárdon
Szőlőskertünk...
Mikrogazdaságként, összesen kb 1,3 ha borszőlő termő területen gazdálkodunk. Szerintünk Szekszárd legszebb helyein! Családunkkal és minimális külső segítséggel műveljük szőlőinket, a természettel összhangban.
A metszés és zöl ... (tovább)
Farkas Károly vagyok a Farkas Vadkovászos Pékség alapítója. 5 éve készítünk kenyereket vadkovászos technológiával. Ez az eredeti kenyérkészítési mód. Csak így készült kenyér a Földön a feltalálása óta, amíg az élesztő meg nem jelent.
Mi a vadkovász?
A lisztet elkeverjük vízzel, várunk amíg beindul ... (tovább)
Csak harapj bele és rögtön beugranak a régi ízek emlékei
Immár több mint egy évszázada köteleztük el magunkat annak érdekében, hogy kivételesen finom, ízletes, és teljesen vegyszermentes paradicsomot termeljünk. Családi gazdaságunk 1921-ben vette kezdetét, és a hagyományokat azóta is büszkén őrizz ... (tovább)
Vaczó Szabinának hívnak, 5 éve vagyok kistermelő.
A növények és a természet szeretete, illetve a gasztronómia iránti szenvedélyem eredménye, mondhatni házassága ez a foglalatoskodás.
A magam által Csömörön és a Dunakanyarban termelt, a nyári nap áldásos sugaraival átitatott zöldségekből, gyümölcsö ... (tovább)
ÍZZEL-SZERETETTEL- szól az Ízes Manufaktúra szlogenje. Családi vállalkozásunk feltett célja, hogy nagyszüleink házi finomságait alkossa újra. Hagyományos módon készülő termékeink mellett újszerű ízeket is kínál falusi nosztalgiát sugárzó palettánk.
Abba az irányba szeretnénk menni, hogy az embere ... (tovább)
