Laktofermentált Fahéjas Sütőtök- 405ml
A sütőtök klasszikus formában, sütve, párolva, krémlevesnek, sütibe, ivólének is nagyon finom és egészséges, azonban fermentálva egy egészen másmilyen karakterű ízt kapunk.
Nem mellesleg, egy egészségesebb alternatíva lehet, ugyanis fermentálás során nem alkalmazunk hőkezelést, így minden hasznos tápanyag, vitamin és nyomelem elérhető marad szervezetünk számára.
Szószok, mártások kitűnő alapanyaga lehet a kissé puha fermentált sütőtök, mivel alapból lesz egy pikáns íze, a továbbiakban a fűszerezést illetően a fantáziánk és az ízlésvilágunk szab határt.
Egy ismert indiai szósz a chutney készítésére is alkalmas, éppen savanykás ízvilága miatt, keverve édes gyümölcsökkel, csili paprikával, hagymával, egy kiváló pikáns mártást kapunk.
Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk!
Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni.
Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát.
Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
1700 Ft/db