Kertvárosi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Üdvözöljük a Kertvárosi Kosárközösség webshopjában

Most ez tetszik a vevőinknek

Új termékek

Kiemelt termékek

Termelőink

Farkas Vadkovászos Pékség

Farkas Károly vagyok a Farkas Vadkovászos Pékség alapítója. 5 éve készítünk kenyereket vadkovászos technológiával. Ez az eredeti kenyérkészítési mód. Csak így készült kenyér a Földön a feltalálása óta, amíg az élesztő meg nem jelent.

Mi a vadkovász?
A lisztet elkeverjük vízzel, várunk amíg beindul az erjedés. Nem használunk semmilyen segédanyagot. A levegőben vadon élő gombák spontán indítják el az erjedést a liszt-víz keverékünkben. Naponta adunk a keverékünkhöz friss vizet és lisztet. Körülbelül 2-3 hét múlva kialakul egy stabil, erős kultúra, amit most már vadkovásznak hívunk, mivel a vadon élő organizmusok szabadultak el benne. Így kaptunk egy olyan erős kovászt, amiből 24 óra leforgása alatt, különböző műveletek végrehajtásával kenyeret sütünk, kizárólag liszt, víz és só felhasználásával.

Ha kíváncsi a végeredményre, akkor rendeljen itt valamit a következő átadónapra.

Blog

2025-08-05

Cikk