Összetevők:
100g-ban:
Energia (kJ/kcal)
1385,00 kJ / 338,00 kcal
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
8,31 g
3,48 g
Szénhidrát
- amelyből cukrok
54,71 g
9,64 g
Rost
1,95 g
Fehérje
9,68 g
Só
0,39 g
Allergének:
Tojást, Tejet, Szójababot, Glutént tartalmaz
Összetevők:
100g-ban:
Energia (kJ/kcal)
1323,00 kJ / 314,00 kcal
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
7,00 g
3,14 g
Szénhidrát
- amelyből cukrok
52,69 g
12,43 g
Rost
1,40 g
Fehérje
8,76 g
Só
0,35 g
Allergének:
Tojást, Tejet, Szójababot, Glutént tartalmaz
Összetevők:
Aszalt vörösáfonya, Dobozos kalács tészta, Dekorcukor
100g-ban:
Energia (kJ/kcal)
1660,00 kJ / 402,00 kcal
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
15,79 g
8,36 g
Szénhidrát
- amelyből cukrok
55,33 g
16,54 g
Rost
1,42 g
Fehérje
8,31 g
Só
0,36 g
Allergének:
Tojást, Tejet, Szójababot, Glutént tartalmaz
Összetevők:
100g-ban:
Energia (kJ/kcal)
1360,00 kJ / 323,00 kcal
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
7,81 g
3,21 g
Szénhidrát
- amelyből cukrok
52,74 g
12,48 g
Rost
1,40 g
Fehérje
9,08 g
Só
0,37 g
Allergének:
Tojást, Tejet, Szójababot, Mandulát, Glutént tartalmaz
Összetevők:
Napraforgó olaj, Vegyesgyümölcs ízű lekvár, Kelt csiga tészta
100g-ban:
Energia (kJ/kcal)
1569,00 kJ / 371,00 kcal
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
7,24 g
3,31 g
Szénhidrát
- amelyből cukrok
66,39 g
17,80 g
Rost
1,51 g
Fehérje
9,09 g
Só
0,40 g
Allergének:
Tojást,Tejet, Szójababot, Glutént tartalmaz
100%-ban a nyári napsugarak által beérlelt, vegyszermentesen nevelt paradicsomból készült fűszeres paradicsomlé zeller zölddel és borssal, valamint kevés sóval, cukorral, fokhagymával ízesítve, mely behűtve kiváló ivólé, vagy továbbkészítve remek leves-, illetve mártásalap.
I.o biodinamikus alma .
A Biodinamikus gazdálkodás a legrégebbi ökológiai szemléletű gazdálkodási forma egyben a legfenntarthatóbb művelést is biztosítja minden éghajlaton.
A biodinamikus gazdálkodási módszerről tudományosan kimutatták, hogy a legalkalmasabb a talaj termékenységének megőrzésére. Ez az alapja a magas értékű élelmiszer-előállítás lehetőségének. A megbízható Demeter védjeggyel a fogyasztók a legkövetkezetesebb ökológiai termelést a kapják.
A biodinamikus gazda a gazdaságra mint önálló organizmusra tekint és azt az adott hely sajátos szükségletei szerint alakítja. A talaj-típusok, a talajélet, a növényi- és állati világ mind közvetlen módon kapcsolódik egymáshoz. Az ember a kozmikus- és földi kölcsönhatások mellett alakítja ezeket tevékenységével.
A biodinamikus gazdálkodás jellegzetessége a speciális preparátumok használata. Ezek a preparátumok a gazdaságban az élet-folyamatokat kifejezetten támogatják, a növények jobb minőségben érnek be, és ez által ember és állat is a legmagasabb minőségu” táplálékot kaphatja. Olyan gyógynövények, mint a cickafark, gyermekláncfű, kamilla, csalán, tölgyfa-kéreg és a macskagyökér – amelyeket meghatározott módon dolgoznak fel – biztosítják, hogy az állati trágyából értékes komposzt képződjék. Utóbbiak használata, együtt a tehén-trágyából és kvarclisztből készült permetező preparátumokkal, bizonyíthatóan jelentősen növeli a talaj-termékenységet. Ez különösen a klímaváltozásra való tekintettel fontos, mert a humuszban nagy mennyiségű széndioxid kötődik meg, és ez a folyamat az üvegház-hatást ellensúlyozza.
A biodinamikus preparátumokat általában a saját gazdaságban állítják elő, és finom adagolásban használják, mert hatásuk nem a felhasznált mennyiségen múlik, hanem inkább éterikus információjuk függvényében – a klasszikus homeopátia elvéhez hasonlóan. A növényeket érzékenyebbé teszik a kozmikus ritmusok iránt és így a csillagok hatása alatt fokozzák a növény-talaj kölcsönhatást. A növényi növekedést kiegyensúlyozottabbá teszik és elősegítik az érési folyamatokat. A gazdaság minden területén évi egyszer legalább használandó a biodinamikus humuszpreparátum és a kvarclisztpreparátum, a növények növekedési stádiumának megfelelően. Minden organikus tápanyagot – mint például a trágyát és a komposztot – biodinamikus komposztoltó-preparátumokkal kezelnek. Minden művelt területre preparátummal oltott gazdasági trágya, vagy – helyettesítésként – a komposztoltó preparátumokkal előállított trágyakovász szórandó ki.
A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. vállalja Partnerei biodinamikus előírások szerinti gazdálkodásának ellenőrzését is a Demeter Internationallal kötött megállapodás alapján.
Termelő: Kávássy László - Jánkmajtis
Forgalmazást segíti, a Helyben a Jövőnk Szövetkezet
Tavalyi, krémesítés nélküli napraforgó méz akciós áron eladó.
A napraforgó méz intenzívebb ízzel rendelkezik a benne levő flavonoidoknak és aminosavaknak köszönhetően.
Többféle módon is fogyasztható. Kiváló ízesítő teába vagy kávéba, de a reggeli pirítósra kenve is kiváló választás. Készíthetünk vele süteményeket, fagyit, vagy akár öntettel is feldobhatjuk az ételeinket.
A napraforgóméz nagy előnye, hogy nemcsak finom, de egészséges is. Gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például a B-vitaminok, a kalcium, a vas és a cink. Rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a vérnyomást, javítani a koleszterinszintet, és erősíteni az immunrendszert.
Emellett antimikrobiális hatású, és segíthet a baktériumok elleni harcban. A napraforgóméz fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatással is bír.
Gyorsan, durva kristályos állagúvá válik, ezek a durva szemcséjű kristályok a torkot mechanikusan is tisztítják.
Házi kökénylekvár
Fontos számunkra az újrahasznosítás. Az üvegeket igyekszünk többször újra felhasználni. Ezért vásárláskor hozd vissza a korábban vásárolt termék üvegét, és visszaadjuk az árát: Sima üveg esetén 100 Ft-ot, csatos üveg esetén pedig 200 Ft-ot.
A kökénybokor csodálatos, sötétlila színű, egyedi ízű gyümölcse mára szinte feledésbe merült a konyhakultúra útvesztőjében. Méltatlanul mellőzött gyümölcs. Íze a szilváéra emlékeztet - nem véletlenül, hiszen a szilva távoli rokona. Íze-zamata különleges, éretten édes, enyhe fanyar beütéssel.
Egy kicsit többet is érdemes tudni a kökényről, ami régen nem érdemtelenül volt a falusi konyha megbecsült alapanyaga.
Olyan helyről kell szedni a bogyókat, ahol nincs nagyobb gépjárműforgalom. A földek mentén található, szabadon növő bokrokkal azért kell vigyázni, mert a szántóföldeket rendszeresen permetezik a gazdák.
Mi ezért csakis a saját földjeinken szedett kökényt használjuk, mert ezzel biztosíthatjuk, hogy ne kerüljön vegyszer a gyümölcsbe. Ha kökényt vásárolsz, legyen elsődleges szempont a vegyszermentesség! Fontos az is, hogy tartósítószer vagy sűrítőanyag se kerülhessen az élelmiszerbe.
Az Ízes Manufaktúra ezeket nem használja. Csak cukor, eritrit, méz, dió vagy egyéb gyümölcs kerülhet a lekvárba, szörpbe.
És hogy miért jó a kökényt fogyasztani?
- Rengeteg C-vitamin van benne
- Egyik flavonoidja, az ellagsav sejtburjánzást gátló hatású, így a daganatos betegségek megelőzésében, kezelésében hatékony
- Enyhe vízhajtó hatású
- Kiváló méregtelenítő, mivel a vízhajtó hatásán túl zsírbontó is.
-Nagyon sok antioxidánst és vitamint tartalmaz
- Hajra, bőrre és körmökre gyakorolt jótékony hatása jól ismert volt még a múlt század elején is.
A kökény egy igazi szuperélelmiszer, amit méltatlanul mellőz az élelmiszeripar, de nem véletlenül: A kökény szedése, tisztítása, válogatása, magozása nagyon hosszadalmas, főként kézi munkát igénylő művelet.
Konyhai felhasználása változatossá teszi az asztalra kerülő menüt.
- szárított bogyó: keverd natúr joghurtba, kiváló desszert. Ha reggelire zabkását készítesz, keverj bele egy kis maréknyit. Nagyon finom, egészséges reggelid lesz, ami kitart ebédig, kalória viszont alig van benne.
- áztass egy evőkanálnyi bogyót fél liter langyos vízbe 15 percre, ízesítsd kevés mézzel. Tökéletes tea.
- Készíts palacsintát, töltsd meg kökénylekvárral. Kombinálhatod hidegen készíthető vaníliás pudinggal.
- Készíts egyszerű piskótát, kend meg vaníliapudinggal és kökénylekvárral, majd tekerd fel. Nincs egyszerűbb, finomabb, egészségesebb süti.
- Készíts natúr sültet, csirke vagy pulyka a legjobb. A sütés végén kenegesd meg kökénylekvárral, a keletkező pecsenyelébe tegyél egy evőkanálnyi szárított bogyót, majd forrald össze, ezzel öntsd meg a sültet a tányéron.
- Még egy csavar: ugyanez, de marha vagy vadhússal.
- Konzervatívabb háziasszonyok próbálják meg a natúr sültet kevés kökénylekvárral tálalni. Aki kíváncsi, kipróbálja. Aki kipróbálja, legközelebb már kérni fogja.
Tartalma:
Kökénybogyó, cukor, egyes termékek esetében méz, dió
1500 Ft / üveg
1500 Ft/üveg
Termelőink
Hazai Kosár
A Hazai Kosár név alatt olyan termékeket kínálunk, melyet a helyi termelők és élelmiszer előállítók nem termelnek, de a kiváló hazai termékek méltó kiegészítői a helyi kínálatnak. .
Távolság tekintetében messzebbről érkeznek, mint a helyi társaik, de a fogyasztói igény, a széles kínálat biztosítására, de azonos értékek mellett, a Helyben a Jövőnk Szövetkezet (Nyíregyházáról), ezen termékek gyűjtését, beszerzését és forgalamzását képviseli. Remélve, hogy az ország Kosárközösségeinek termék kínálata ezáltal jelentősen tud bővülni, a vevői igények megelégedésére és a hazai élelmiszer előállítók támogatására.