Fermentált Kapros - Fokhagymás Cukkinihasáb- 405ml
A cukkini egy rendkívül sokoldalú zöldség, amit nyersen, grillezve, sütve, párolva is fogyasztunk, de kevesen gondolnak rá fermentált formában.
Pedig a cukkini lédús, ropogós állaga tökéletesen alkalmassá teszi a fermentálásra, és sokkal izgalmasabbá teszi a megszokott saláták, szendvicsek vagy húsos ételek mellé.Tápérték szempontjából a cukkini alacsony kalóriatartalmú, ugyanakkor kiváló forrása a C-vitaminnak, a B6-vitaminnak, folsavnak, káliumnak és mangánnak.
Fermentálás során ezek az értékes tápanyagok nemcsak megmaradnak, hanem a folyamat során keletkező hasznos baktériumok (például Lactobacillus törzsek) révén bővül az egészségügyi előnyök sora.
Az előállítás során minimális hulladék keletkezik, hiszen a zöldségek héját komposztáljuk!
Műanyagmentes eljárással dolgozunk, hiszen a terméket frissen szedett zöldségekből készítjük, tárolni pedig kizárólag rekeszben szoktuk, a termékeinket újrahasználható üvegekbe tesszük, melyeket szelektíven ajánlott gyűjteni.
Szezonális zöldségeket, gyümölcsöket dolgozunk fel, ezzel is csökkentve a hűtőszekrények használatát.
Minőségi és vegetáriánus (k)enni való, ami tartósítószer és adalékanyag mentes és még a Bolygónak is segítesz vele!
1700 Ft/db